اعدام عاقبت موسس ساختمان پلاسکو تهران
.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
کانالهای تلگرام
دیگر موارد
آمار وب سایت
 

عاقبت حبیب الله القانیان مالک جاسوس شرکت پلاسکو

ساختمان پلاسکو توسط حبیب الله القانیان، مالک شرکت پلاسکو، بزرگترین کارخانجات صنایع پلاستیک سازی ایران، ساخته شد. گفته می شد که آیت الله طالقانی در مخالفت با ساخته شدن بلندترین ساختمان تهران توسط یهودیان ابراز مخالفت و نارضایتی کرده بود.

مالک پلاسکو

حبیب الله القانیان مالک و موسس ساختمان پلاسکو

حبیب الله اِلقانیان (1288-1358) سرمایه دار بزرگ یهودی بود. القانیان یکی از نخستین غیر نظامیان و نخستین یهودی اعدامی پس از انقلاب بود. وی در روز 27 بهمن 1357 در تهران بازداشت شد و در بهار 1358 در زندان قصر، اعدام شد.

 

عکس حبیب الله القانیان بر روزنامه

تیتیر روزنامه مبنی بر خیانت و جاسوسی حبیب الله اِلقانیان

ساختمان پلاسکو تهران صبح پنجشنبه طعمه ی حریق شد. پس از چند ساعت آتش سوزی اطفاء شد. بعد خبر رسید که آتش دوباره گُر گرفته و احتمال فرو ریختن نمای ساختمان وجود دارد. سرانجام به علت همین آتش سوزی در سازه ای فرسوده، کل ساختمان فرو ریخت؛ و سرگذشت این ساختمان عجیب تر شد.

 

ساختمان 17 طبقه ی پلاسکو را نخستین ساختمان بلندمرتبه و مدرن ایران در تهران می دانند که بیش از نیم قرنِ پیش ساخته شد.

این ساختمان توسط حبیب الله القانیان (معروف به حاج حبیب!) رییس انجمن کلیمیان تهران، مالک کارخانه ی پلاسکو - بزرگ ترین مجموعه ی تولیدی پلاستیک و ملامین ایران - ساخته شد.

حبیب الله القانیان، متولد 1288 شمسی، از خانواده ای بود که به مدت چند دهه پیشگام نوآوری های تجاری و صنعتی در ایران بودند. در واقع این خانواده پس از جنگ جهانی دوم، با امتیازی که برای فروش لباس های متفقین به دست آوردند، در مسیر ثروت اندوزی قرار گرفتند. حبیب که کارش را در نوجوانی، در هتل یکی از اقوام آغاز کرده بود، با برادرانش در بازار به کار تجارت پرداخت. گفته می شود برادر حبیب به آمریکا سفری داشت و با صنعت تازه ی پلاستیک سازی آشنا شد و ایده را به ایران آورد. آن ها در سال 1337 شرکت پلاسکو و پس از آن، صنایع پروفیل آلومینیوم را تاسیس کردند.

ساختمان پلاسکو

ساختمان پلاسکو و ساختمان آلومینیوم، به عنوان نخستین برج های ایرانی، بخشی از اموال این سرمایه دار ایرانی در جهان بودند که عرصه ی تجاری بازار تهران را هم گسترش دادند. در سال های 1970 حبیب الله القانیان و برخی دیگر از تجار ایرانی به چین دعوت شدند و روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و چین را بنا نهادند.

او پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دادگاهی به جرم فساد از طریق تماس با اسرائیل و صهیونیسم محاکمه و در دادگاهی توسط حجت الاسلام صادق خلخالی به اعدام محکوم شد. حکم اعدام او چند روز بعد، در اردیبهشت 1358 اجرا شد.

در دادگاه به اسنادی اشاره شد که ساواک درباره ی ارتباط او و بسیاری دیگر از سران یهودیان ایران با اسرائیل داشته و طبق آن ها، این افراد به سرمایه گذاری های گسترده در فلسطین اشغالی پرداخته بودند. در این اسناد گفته شده بود، القانیان، مشغول احداث ساختمان چندین طبقه در نزدیکی تل آویو است؛ با بلندی سه برابر ساختمان پلاسکو تهران!

ساختمان پلاسکو و ساختمان آلومینیوم پس از اعدام القانیان، مانند دیگر اموالش مصادره و به بنیاد مستضعفان تحویل داده شد.

ساختمان پلاسکو در تمام این سال ها، در اختیار تولیدکنندگان و فروشندگان عمده ی پوشاک بود.

ساختمان پلاسکو پس از ابتلای یک واحد آن به آتش در صبح پنجشنبه 30 دی 95، اطفای آتش توسط آتش نشانان و شیوع دوباره ی آن، پس از چند ساعت، کمی مانده به ظهر، به طور کامل فرو ریخت.

ساختمان پلاسکو

اعدام عاقبت موسس ساختمان پلاسکو تهران





:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: اعدام عاقبت موسس ساختمان پلاسکو تهران ,
:: post : 451
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Morteza
ت : جمعه 1 بهمن 1395
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی